Mira Zvonar

Mira Zvonar rođena je 18. septembra 1945. godine u Trnu-Laktaši. Srednju ekonomsku i Višu ekonomsko komercijalnu školu završila u Banjaluci.

Prvo radno iskustvo stekla je radom u štampariji „Glas“, a potom je bila angažovana u preduzeću „Incel“ na poslovima šefa računovodstva OURa Trgovina do 1978. godine.

Bila je angažovana dvadeset godina u društvenom sektoru na raznim pozicijama rukovođenja, od toga deset godina na mjestu rukovodioca Sektora finansija u fabrici „Rudi Čajevec“ u Banjaluci.

U periodu od 1988. do 2017. godine bila je direktor i vlasnik jedne od prvih privatnih firmi za usluge računovodstva u Banjaluci.

Član je Upravnog odbora Centra civilnih inicijativa BIH, ispred Republike Srpske, više od 20 godina. Rano je prepoznala značaj razvijanja ženskog preduzetništva što dokazuje rukovođenjem Udruženjem žena preduzetnica „Una“, više od 20 godina.

Pored toga, pri Područnoj privrednoj komori Banja Luka bila je član Savjeta za žensko preduzetništvo do 2017. godine.

 

Od samog nastanka Duge, aktivno učestvuje u njenom radu i jedna je od osnivačica ove nevladine humanitarne organizacije. Duži period je obavljala funkciju potpredsjednice Udruženja.

Od februara  2019.godine obavlja funkciju izvršne direktorice Duge i član je njenog Upravnog odbora.