O Dugi su rekli

Za svoj dugogodišnji rad i djelovanje Duga je višestruko nagrađivana. U našoj arhivi nalazi se veliki broj Zahvalnica, Povelja, Sertifikata i drugih priznanja dodijeljenih od različitih institucija i organizacija, od kojih izdvajamo samo nekoliko.

Pored njih, jednako važna priznanja su nam ona koja se nalaze u Knjizi utisaka, čiji redovi su ispisani različitim pismima i na različitim jezicima od strane velikog broja naših dragih posjetilaca, kupaca i gostiju, koji dolaze sa svih strana svijeta i sa sobom kao uspomenu na posjetu i boravak u Banjoj Luci nose Dugine rukotvorine. Nekoliko stranica naše bogate knjige utisaka smo izdvojili za Vas.

Hvala što nastavljate tradiciju i negujete kulturu Srba sa ovih prostora. Vezovi su prelepi i jako simbolični.

Arnaud Gouillon, 20.04.2016.

Besmrtna umjetnost besmrtnih ljudi. Samo tako nastavite. Prelijepo.

Dr Berge Minassian (Doktor koji pomaže porodici Gajić oko pronalaska lijeka za Laforinu bolest), 01.09.2016

Sve nam se kupuje. Zahvaljujući ljubaznosti prodavačica. Hvala.

Claire Bodonyi (Ambasadorka Francuske u BiH), 05.11.2014.

U bujuci koja nosi sve nas stena spasa Duga, čuva tradiciju i spaja sadašnjost sa prošlošću, otvarajući put za budućnost. Gospod nek vam daje snagu da izdržite i sijate! 

Irina Đorđić (Igumanija manastira Grabovac), 29.09.2003.

Prelijep posao i način da služite zemlji i svojim ljudim. Hvala što održavate tradiciju i umjetnost.

Dr Orsalia Kalantzopoulos (World Bank)

Čestitam za asortiman i rad.

Siegfried Nagl (Gradonačelnik Graca), 04.03.2003.

Slučajno sam sa profesorom dr. Pejom Đurašinovićem došao u etnogaleriju na trenutak, a ostao sam dva sata razgovarajući sa Dragicom i Milenom. Znate već šta je bila tema ove price, ali znajte da sam zasut utiscima koji su mi ulepšali ovaj sumoran dan. Drage dame što ste nam podarile prekrasne vezove i etno elemente koji su nam vratili sjećanje na bogatu tradiciju srpskog naroda, znajte da ste umili banjalučki ambijent divnom etnogalerijom.

Milovan R. Pecelj (Profesor univerziteta u Beogradu), 28.02.2006.